Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Riekstu medus granola
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
560 g auzu pārslu
200 g Zelta Rieksts BIO mandeļu
200 g Zelta Rieksts BIO valriekstu
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes malta ingvera
½ tējkarotes malta kanēļa
½ tējkarotes vaniļas cukura
180 g kausētas kokosriekstu eļļas vai olīveļļas
140 g medus
100 g sakapātu Zelta Rieksts BIO aprikožu
100 g sakapātu Zelta Rieksts BIO dateļu
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Mandeles rupji sakapā. Lielā bļodā sajauc auzas, sāli, garšvielas un vaniļas cukuru, visu samaisa. Iemaisa eļļu un medu.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru, to noklāj ar sagatavoto granolu, ko vienmērīgi izklāj pa visu pannu. Cep aptuveni 25 minūtes, ik pēc 10 minūtēm apmaisot. Granola kļūs zeltaina un kraukšķīga.
Sakapā arī žāvētos augļus – aprikozes un dateles. Granolu atdzesē istabas temperatūrā, tad pievieno žāvētos augļus. Gatavo granolu ber slēgtā traukā, kur to var uzglabāt vēl aptuveni 2 nedēļas.
Pasniedz kopā ar bezpiedevu jogurtu un svaigiem augļiem.
Komentāri: