Riekstu medus granola

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 560 g auzu pārslu
  • 200 g Zelta Rieksts BIO mandeļu
  • 200 g Zelta Rieksts BIO valriekstu
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarotes malta ingvera
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • 180 g kausētas kokosriekstu eļļas vai olīveļļas
  • 140 g medus
  • 100 g sakapātu Zelta Rieksts BIO aprikožu
  • 100 g sakapātu Zelta Rieksts BIO dateļu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Mandeles rupji sakapā. Lielā bļodā sajauc auzas, sāli, garšvielas un vaniļas cukuru, visu samaisa. Iemaisa eļļu un medu.
  2. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru, to noklāj ar sagatavoto granolu, ko vienmērīgi izklāj pa visu pannu. Cep aptuveni 25 minūtes, ik pēc 10 minūtēm apmaisot. Granola kļūs zeltaina un kraukšķīga.
  3. Sakapā arī žāvētos augļus – aprikozes un dateles. Granolu atdzesē istabas temperatūrā, tad pievieno žāvētos augļus. Gatavo granolu ber slēgtā traukā, kur to var uzglabāt vēl aptuveni 2 nedēļas.
  4. Pasniedz kopā ar bezpiedevu jogurtu un svaigiem augļiem.

 

Sanāks ap 1,5 kg gatavās granolas.