Riekstu granola ar tumšās šokolādes gabaliņiem

Viegla
līdz 1 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 350 g pilngraudu auzu pārslu
  • 150 g kļavu sīrupa
  • 60 g kokosriekstu eļļas
  • 60 g mandeļu
  • 60 g valriekstu
  • 20 g nesaldināta kakao pulvera
  • vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
  • šķipsniņa sāls
  • 150 g rūgtās šokolādes “Laima” 70%

Pagatavošana

10–12 porcijām

  1. Bļodā samaisa auzu pārslas ar kakao pulveri un sāli, tad pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, smalki sakapātas mandeles un valriekstus, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.
  2. Masu izlīdzina uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru, pannu liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un granolu grauzdē 40 minūtes, ik pēc 10 minūtēm pannas saturu apmaisot, tad to pilnībā atdzesē.
  3. Atdzesētajā granolā iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus.

Komentāri: