Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Riekstu granola ar tumšās šokolādes gabaliņiem
Viegla
līdz 1 h
10 personām
Sastāvdaļas
350 g pilngraudu auzu pārslu
150 g kļavu sīrupa
60 g kokosriekstu eļļas
60 g mandeļu
60 g valriekstu
20 g nesaldināta kakao pulvera
vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
šķipsniņa sāls
150 g rūgtās šokolādes “Laima” 70%
Pagatavošana
10–12 porcijām
Bļodā samaisa auzu pārslas ar kakao pulveri un sāli, tad pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, smalki sakapātas mandeles un valriekstus, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.
Masu izlīdzina uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru, pannu liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un granolu grauzdē 40 minūtes, ik pēc 10 minūtēm pannas saturu apmaisot, tad to pilnībā atdzesē.
Komentāri: