Recepte

Red Velvet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 350 g cukura
  • 2 olas
  • 300 g piena
  • 270 g kviešu miltu
  • 3 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 8 g baltvīna etiķa
  • 10 g kakao pulvera

Krēmam:

  • 400 g “Rasas” krēmsiera no ledusskapja
  • 120 g saldā krējuma
  • 80 g pūdercukura
  • 20 g (2 iepakojumi) Dr. Oetker pārtikas sarkanās krāsvielas

Dekorēšanai:

  • Dr. Oetker dekoratīvās zelta pērlītes

Pagatavošana

  1. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Kad viss sajaucies, pievieno olas un turpina atkal putot.
  2. Citā bļodā pienam pievieno sarkano krāsvielu un samaisa ar karoti. Lai kūkas krāsa un tekstūra būtu kā velvetam, pienam pievieno etiķi, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus ar kakao un cepamo pulveri un samaisa kopā.
  4. Kad piens ir sadalījies sūkalās, ir notikusi vajadzīgā reakcija un to var sākt izmantot. Pakāpeniski visu maisa kopā. Sajauc ⅓ piena ar sviesta masu, ber klāt ⅓ miltu un tad atkal pienu un atkal miltus. Visu samaisa.
  5. Iegūto mīklu lej 24–26 cm/dm formā, kas izklāta ar cepamo papī Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā 30–40 minūtes.
  6. Krēmam bļodā sajauc krēmsieru ar pūdercukuru un saputo kopā ar mikseri. Beigās pievieno saldo krējumu un arī saputo, bet galvenais ir nepārputot. Puto tikai tik ilgi, līdz krēms ieguvis formu un stingri turas.
  7. Biskvītu horizontāli griež uz pusē Nogriež no pamatnes viduča nedaudz biskvīta, ko pēc tam izmantos kūkas dekorēšanā. Uz kūkas pamatnes liek ½ krēma un izlīdzina to. Liek virsū otru kārtu un pa virsu smērē atlikušo krēmu. Pa virsu dekorē ar biskvīta drupačām un dekoratīvajām zelta pērlītēm.

Komentāri:

  • Ginta says:

    Recepti vēl tikai mēģināšu uzcept svētkos, bet pie sastāvdaļām pārtikas krāsviela ir iemaldījusies pie krēma 😉

Jūsu komentārs: