RAUGA PANKŪKAS AR GAĻU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g miltu
  • 170 ml piena
  • 100 g NOO Cepeškungs karsti kūpinātas tītara filejas
  • 50 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarotes sausā rauga
  • 100 g rīvēta Holandes siera
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa pankūku cepšanai

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc cukuru, raugu un 85 g silta piena, maisījumu atstāj 10 minūtes siltā vietā gatavoties.
  2. Bļodas saturam pievieno atlikušo pienu, eļļu, olu, skābo krējumu, sāli un miltus, samaisa viendabīgā mīklā.
  3. Mīklu atstāj uzrūgt siltā vietā 30 minūtes, tikmēr mazos gabaliņos sagriež tītara fileju.
  4. Cep pankūkas. Uz pannas sakarsētā eļļā liek pa ēdamkarotei mīklas, to apber ar tītara filejas gabaliņiem un nedaudz rīvēta siera. Kad viena puse kļuvusi brūna, pankūku apbrūnina arī no tās puses, kur uzbērta gaļa un siers.
  5. Pankūkas pasniedz ar skābo krējumu un lociņiem.

Komentāri:

  • Līga saka:

    Sveiciens! Kurā brīdī mīklai pievieno receptē norādītos 100g siera? Vai kviešu miltus, vismaz daļu var aizstāt ar citiem miltiem – ieteikumi?

    • Līva Kārkle Upeniece saka:

      Sveika, Līga!

      Izlabojām receptes apraksta tekstu. Sieru bet uz pankūkas reizē ar tītatra filejas gabaliņiem!