fbpx

Rauga pankūkas ar banāniem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 250 g piena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 15 g svaiga rauga
  • 1 banāns
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pasniegšanai:

  • skābais krējums
  • upeņu ievārījums

Pagatavošana

1. Bļodiņā sadrupina raugu un cukuru. Pievieno 2 ēdamkarotes silta piena un samaisa. Pāri pārkaisa 1 tējkaroti miltu un atstāj ~ 10 minūtes, lai raugs “atdzīvojas”.
2. Banānu notīra un saspaida ar dakšu.
3. Bļodā iesijā miltus, pievieno pienu, banānu, raugu un samīca viendabīgā mīklā. Bļodu pārsedz ar tīru dvieli un liek siltumā, lai mīkla uzrūgst.
4. Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk cept pankūkas. Pannā uzkarsē eļļu un ar ēdamkaroti liek uz pannas nelielas mīklas piciņas. Cep no abām pusēm viegli brūnas.
5. Pankūkas pasniedz siltas, papildinātas ar ievārījumu un /vai skābo krējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: