240 g kviešu miltu
1 tējkarote sausā rauga
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
390 ml augu dzēriena
2 ēdamkarotes eļļas + eļļa cepšanai
OGU MĒRCEI
200 g saldētu ogu
3 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote citronu sulas
PIEDEVĀM
auzu krējums
svaigas ogas
piparmētras
Izsijātos miltos iemaisa sauso raugu, cukuru un sāli. Pievieno remdenu augu dzērienu,
eļļu un kārtīgi izmaisa.
Bļodu apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vismaz uz 1 stundu istabas temperatūrā vai uz
nakti ledusskapī raudzēties.
Pankūkas cep ar eļļu sakarsētā pannā uz vidējas uguns un ar vāku, līdz tās ir zeltainas no
abām pusēm.
Pasniedz ar ogu mērci, krējumu un svaigām ogām.
Komentāri: