Smilšu mīklas trauslais pamats lieliski sader kopā ar sulīgo rabarberu un zemeņu kārtu, kuras skābumu ļoti labi neitralizē olu un saldā krējuma krēms. Visbeidzot vēsā un saldā bezē cepure ir kā punkts uz i.
Smilšu mīklai
Pildījumam
Bezē cepurei
Sagatavo smilšu mīklu pamatnei: sviestu ar cukuru un miltiem ar pirkstiem saberž drupačās. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus noliek vēsumā. Sviesta, cukura un miltu maisījumam pievieno olu dzeltenumus un pienu, ātri samīca mīklu. Tai jābūt mīkstai un vijīgai, ja tā ir par sausu un plaisā, iemīca vēl nedaudz piena. Kūkas veidni iesmērē ar sviestu un viscaur izklāj ar plānu kārtiņu smilšu mīklas. Mīklu pārklāj ar alumīnija foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā 5–10 minūtes.
Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.
Zemenes sagriež mazos gabaliņos. Visu samaisa un atstāj uz brīdi, lai izdalās sula. To pēc brīža nolej.
Rabarberiem pievieno sakapātu marcipānu, cukuru, kartupeļu cieti un kanēli.
Olas sakuļ kopā ar cukuru, saldo krējumu un miltiem.
Kūkas pamatni izņem no krāsns un noņem foliju. Rabarberu masu ber virsū uz mīklas pamatnes.
Kūku vienmērīgi pārlej ar olu masu. Liek cepties 200 °C temperatūrā ~ 30 minūtes.
Īsi pirms kūkas cepšanas beigām sagatavo olbaltumu virskārtu. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sāk putot. Kad parādās putas, pievieno cukuru un turpina putot, līdz putas kļūst stingras.
Pēc 30 minūšu cepšanas kūku izņem no krāsns, rotā ar olbaltuma putu mākoņiem un liek atpakaļ krāsnī uz vēl 10 minūtēm, temperatūru samazinot līdz 150 °C.
Pasniedz atdzesētu. Tad to ir arī vieglāk sagriezt.
Ļoti garšīga kūka! Paldies Jums par šo recepti. P.s. Garda ari tikko no krāsns izņemta;))
Tiešām ļoti garšīga kūka. Zemenes man nebija, aizstāju ar konservētiem persikiem-ņam ņam. 🙂