Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Rabarberu scones
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
240 g “Hercogs” pašbriestošo miltu
50 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote apelsīna miziņu
70 g auksta sviesta
175 ml auksta saldā krējuma
1 liela ola
1 vaniļas pāksts
150 g rabarberu
GLAZŪRAI
200 g pūdercukura
2 ēdamkarotes saputota saldā krējuma
vai šokolāde
Pagatavošana
Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un apelsīnu miziņas. Samaisa, pievieno rīvētu vai gabaliņos sagrieztu sviestu un ar rokām vai ar blenderi samīca visu kopā.
Citā bļodā lej saldo krējumu, pievieno olu, sēkliņas no vaniļas pāksts. Samaisa un pievieno šo maisījumu miltiem.
Beigās pieliek sagrieztus rabarberus.
Mīklas masu klāj uz pannas un cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Sagriež vēl karstu un atstāj, lai atdziest. Scones vislabāk garšo auksti un atdzisuši.
Pirms ēšanas pārlej ar glazūru, ko sagatavo, sajaucot kopā pūdercukuru ar saputotu saldo krējumu. Glazūras vietā var izmantot arī ūdens peldē izkausētu šokolādi.
Komentāri: