Rabarberu scones

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 240 g “Hercogs” pašbriestošo miltu
  • 50 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote apelsīna miziņu
  • 70 g auksta sviesta
  • 175 ml auksta saldā krējuma
  • 1 liela ola
  • 1 vaniļas pāksts
  • 150 g rabarberu

 

GLAZŪRAI

  • 200 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes saputota saldā krējuma
  • vai šokolāde

Pagatavošana

  1. Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un apelsīnu miziņas. Samaisa, pievieno rīvētu vai gabaliņos sagrieztu sviestu un ar rokām vai ar blenderi samīca visu kopā.
  2. Citā bļodā lej saldo krējumu, pievieno olu, sēkliņas no vaniļas pāksts. Samaisa un pievieno šo maisījumu miltiem.
  3. Beigās pieliek sagrieztus rabarberus.
  4. Mīklas masu klāj uz pannas un cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Sagriež vēl karstu un atstāj, lai atdziest. Scones vislabāk garšo auksti un atdzisuši.
  5. Pirms ēšanas pārlej ar glazūru, ko sagatavo, sajaucot kopā pūdercukuru ar saputotu saldo krējumu. Glazūras vietā var izmantot arī ūdens peldē izkausētu šokolādi.

Komentāri: