Rabarberu kūka ar meringu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

160 g cukura

175 g kefīra

200 g kviešu miltu

2 olas

100 g izkausēta sviesta

1 tējkarote sodas

 

400 g rabarberu

50 g cukura 

½ tējkarotes vaniļas pastas vai 1 vaniļas pāksts

 

MERINGAM

35 g olu baltuma

30 g ūdens

75 g cukura

Pagatavošana

  1. Olas sajauc kopā ar kefīru un cukuru. Pievieno miltus, sodu un kārtīgi izmaisa. Pievieno izkausētu sviestu un izmaisa, līdz izveidojusies viendabīga konsistence.
  2. Rabarberus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Pievieno cukuru un vaniļu.
  3. Mīklu lej ietaukotā 20 x 27 cm formā, apber ar rabarberiem un liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 35–40 minūtēm, līdz tā ir zeltaini brūna.
  4. Katliņā liek ūdeni un cukuru. Šeit var pievienot vaniļas pāksti, ja to izmanto. Sīrupu sakarsē līdz 106 ºC temperatūrai un, nepārtraukti putojot, lēnām lej klāt jau iepriekš stingri uzputotam olu baltumam.
  5. Kūku pārsmērē ar meringu un liek līdz 230 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 3–5 minūtēm. Šeit jāstāv blakus un jāskatās, lai merings nepārcepas, bet tikai nedaudz apdeg.