PUTOTA ZOSU PASTĒTE AR BUMBIERU ČATNIJU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 190 g plānā lavaša
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls

 

  • 200 g Noo Cepeškungs zosu aknu pastētes
  • 100 ml saldā krējuma

 

ČATNIJAM

  • 3 lieli bumbieri
  • 1 mazs sīpols
  • 160 ml ābolu etiķa
  • 60 g brūnā cukura
  • ¼ tējkarotes muskatriekstu
  • 1 kanēļa standziņa
  • ¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Lavašu sagriež garās strēmelēs, liek lielā bļodā, bagātīgi aplej ar eļļu un samaisa.
  2. Uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, vienā kārtā izklāj eļļainās lavaša strēmeles. Apber ar sāli vai citām sev mīļām garšvielām.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai, liek cepties lavaša čipsus aptuveni 8–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Bumbierus nomizo, tiem izgriež serdes. Bumbierus sagriež mazos gabaliņos. Mazā katliņā liek sagrieztos bumbierus, pievieno pārējās čatnija sastāvdaļas, un visu karsē uz vidējas uguns, līdz masa sāk burbuļot.
  5. Nogriež uguni uz zemu un karsē bez vāka aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz šķidrums iztvaikojis. Izņem kanēļa standziņu.
  6. Pastēti saputo kopā ar saldo krējumu, līdz masa ir gaisīga un viendabīga.
  7. Pasniedz kā uzkodu, kopā servējot lavaša čipsus, putoto pastēti un bumbieru čatniju.