Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PUTOTA ZOSU PASTĒTE AR BUMBIERU ČATNIJU
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
190 g plānā lavaša
3 ēdamkarotes olīveļļas
sāls
200 g Noo Cepeškungs zosu aknu pastētes
100 ml saldā krējuma
ČATNIJAM
3 lieli bumbieri
1 mazs sīpols
160 ml ābolu etiķa
60 g brūnā cukura
¼ tējkarotes muskatriekstu
1 kanēļa standziņa
¼ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Lavašu sagriež garās strēmelēs, liek lielā bļodā, bagātīgi aplej ar eļļu un samaisa.
Uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, vienā kārtā izklāj eļļainās lavaša strēmeles. Apber ar sāli vai citām sev mīļām garšvielām.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai, liek cepties lavaša čipsus aptuveni 8–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.
Bumbierus nomizo, tiem izgriež serdes. Bumbierus sagriež mazos gabaliņos. Mazā katliņā liek sagrieztos bumbierus, pievieno pārējās čatnija sastāvdaļas, un visu karsē uz vidējas uguns, līdz masa sāk burbuļot.
Nogriež uguni uz zemu un karsē bez vāka aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz šķidrums iztvaikojis. Izņem kanēļa standziņu.
Pastēti saputo kopā ar saldo krējumu, līdz masa ir gaisīga un viendabīga.
Pasniedz kā uzkodu, kopā servējot lavaša čipsus, putoto pastēti un bumbieru čatniju.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: