Putna piens

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 2 plāksnes biskvīta (izmantoju veikalā pirkto, jo jau pašas kūkas pagatavošana aizņem ārkārtīgi daudz laika)

KRĒMAM

  • 240 g piena
  • 300 g cukura
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 10 olas
  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 40 g želatīna

Pagatavošana

  1. Sagatavo 24 vai 26 cm/dm kūkas formu, noklājot to ar cepamo papīru. Izgriež 2 ripas biskvīta tik lielas, lai ietilptu formā, bet spraugu starp biskvītu un formu nebūtu. Formā ieliek pirmo biskvīta kārtu.
  2. Pagatavo krēmu. Katliņā lej pienu, pievieno ½ cukura, cieti un olu dzeltenumus. Visu samaisa un liek lēni sildīties uz mazas uguns. Maisa ar putojamo slotiņu, līdz krēms palicis biezāks un kļuvis karsts. Noņem no uguns, pārliek lielā bļodā un mazliet padzesē. Pievieno sviestu, ļauj tam izkust un ieputo ar elektrisko mikseri, līdz masa kļuvusi gaiša un krēmīga.
  3. Bļodiņā aplej želatīnu ar 100 g ūdens, ļauj tam uzbriest 5 minūtes, tad izkausē karsta ūdens peldē. Izkausēto želatīnu iemaisa olu dzeltenumu masā.
  4. Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus ar atlikušo cukuru, līdz tie kļuvuši gaiši, krēmīgi un stingri. Iemaisa tos olu dzeltenumu masā.
  5. Masu lej pa virsu sagatavotajam biskvītam. Ja redzat, ka formā par maz vietas, tad nelejiet krēmu tā, lai ietu pāri. Atstājiet vietu biskvīta otrai kārtai. Liek to pa virsu krēmam. Formu liek ledusskapī uz nakti.
  6. Pirms pasniegšanas pārber ar kakao vai izmanto citas sev tīkamas dekorācijas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: