PURAVU UN SPARĢEĻU MAIZĪTES AR VEGĀNISKO SIERU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 iepakojums kārtainās mīklas

bunte sparģeļu 

100 g ķiršu tomātiņu 

1 puravs

2 ēdamkarotes olīveļļas

 

PILDĪJUMAM

500 ml nesaldināta auzu dzēriena

1 mazs sīpols

2 lauru lapas

½ tējkarotes malta muskatrieksta 

½ tējkarotes sāls 

2 ēdamkarotes vegāniskā sviesta

2 ēdamkarotes miltu

2 ēdamkarotes rauga pārslu

1 tējkarote ābolu etiķa

100 g vegāniskā siera

 

PĀRSMĒRĒŠANAI

2 ēdamkarotes kļavu sīrupa

2 ēdamkarotes olīveļļas

2 ēdamkarotes auzu dzēriena

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu izņem no saldētavas, katru plāksni atdala pa vienai, pārgriež uz pusēm un atlaidina apmēram 10 minūtes.
  2. Sparģeļus vāra apmēram 3 minūtes, tad liek dzesēties ledusūdenī. Nosusina un sagriež mazākos gabaliņos.
  3. Ķiršu tomātiņus griež uz pusēm.
  4. Purava kātu griež uz pusēm un sasmalcina. Sakarsētā pannā ar eļļu apcep puravus. Atdzesē.
  5. Pagatavo pildījumu. Katliņā liek auzu dzērienu, sīpolu, lauru lapas un muskatriekstu. Vāra 10 minūtes, līdz auzu dzēriens ieguvis garšu no garšvielām, pēc tam tās nokāš.
  6. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, pievieno novārīto auzu dzērienu. Vāra, līdz sabiezē, tad ņem nost no uguns. Iemaisa rauga pārslas, ābolu etiķi un sarīvētu sieru. Beigās krēmā iemaisa saceptos puravus.
  7. Katrā kārtainās mīklas kvadrātiņā liek 1 karoti krēma, sparģeļus, pārgrieztus tomātus, un loka mīklas stūrīšus kopā.
  8. Kļavu sīrupu, olīveļļu un auzu dzērienu sajauc kopā un pārsmērē sapildītajām maizītēm. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 30 minūtes.