PUPIŅU KRĒMS

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

400 g vārītu brūno vai balto pupiņu

2 ēdamkarotes majonēzes

2 ēdamkarotes skābā krējuma

1 svaigs halapenjo pipars

1 ēdamkarote smalcinātu marinētu halapenjo piparu

1 šalotes sīpols

1 ēdamkarote laima sulas

sāls

PASNIEGŠANAI

krējums

zaļie lociņi

dārzeņi

tortiljas čipsi

Pagatavošana

  1. Vārītas pupiņas liek katlā ar nedaudz ūdens, šķipsnu sāls un sautē, līdz tās sāk šķīst laukā. Ja nepieciešams, ūdeni palaikam papildina. Sablendē viendabīgā masā un atdzesē.
  2. Bļodā liek atdzesētu pupiņu masu, majonēzi, krējumu, smalki sagrieztu jalapeno piparu, smalki sagrieztu šalotes sīpolu, smalcinātu marinētu jalapeno piparu, laima sulu, un visu samaisa viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli.
  3. Pasniedz ar krējumu, pārbērtiem zaļajiem lociņiem un kopā ar dārzeņiem, tortiljas čipsiem un citām uzkodām pēc izvēles.