Sīpolus un burkānus notīra un noskalo. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina.
Apelsīnu noskalo, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānus (~ 5-7 minūtes). Kad tie ir kļuvuši koši zeltaini, pievieno sīpolus un visu cep vēl 2-3 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pielej vēl eļļu. Apceptos burkānus un sīpolus liek bļodā.
Bļodas saturam pievieno pupiņas, sasmalcinātos zaļumus, sāli, piparus, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta.
Visu samaisa.
Kāpostam atdala ārējās lapas, noskalo un liek verdošā ūdenī 4-5 minūtes blanšēties. 200 ml no ūdens, kurā blanšēti kāposti, atstāj mērcei, pārējo nolej. Lapas atdzesē. Ja lapas vēl ir cietas, tās uzmanīgi ar gaļas āmuru izdauza.
Katrā lapā pilda 2-3 ēdamkarotes pildījuma un satin tīteņus.
Gatavos tīteņus liek karstumizturīgā veidnē.
Atsevišķā katliņā uzkarsētā eļļā apcep miltus. Pievieno 200 ml kāpostu ūdens, apelsīnu sulu, kariju un šķipsniņu sāls. Nepārtraukti maisot, uzvāra.
Gatavo mērci pārlej pāri tīteņiem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties tīteņus. Cep ~ 20 minūtes.
Tīteņus pasniedz galdā karstus kopā ar skābo krējumu.
Kārtējā vienreizējā recepte! Nebija man gan pieejamas pupiņas, bet arī bez tām garšoja lieliski! paldies!:)
Lieliski gards un veģetārs ēdiens. Gatavošo noteikti vēl!
Dievīgi !!!