Priežu skuju panna cotta ar melleņu stiklu

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
6 personām

Renārs ar dabas garšām ienācis arī Pie Galda! virtuvē un gatavo desertu no tās veltēm. Recepte šoreiz nedaudz sarežģītāka, bet virtuvē pavadītais laiks, būs tā vērts. Top priežu skuju panna cotta ar melleņu stiklu un brūkleņu gēlu. #piegalda

Sastāvdaļas

Panna cotta:

  • priežu zari
  • egļu zari
  • 200 g saldā krējuma
  • 150 g želejcukura

Gēlam:

  • 100 g brūkleņu sulas
  • 100 g želejcukura

Stiklam:

  • 50 ml melleņu sulas
  • 50 g cukura
  • ogas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo priežu pulveri. Priežu skujas atdala no kātiņiem un liek kaltēties 130 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Kad skujas sausas, tās kārtīgi sablendē pulverī un izber caur sietu.
  2. Tālāk novāra priežu un egļu smalkos un svaigos zarus ūdenī, iegūstot tādu kā stipru novārījumu. Vārīt vajadzētu vismaz stundu.
  3. Pagatavo panna cotta. 200 ml novārījuma samaisa ar 200 ml saldā krējuma. Sajauc kopā ar 150 g želejcukura un pievieno rupjo frakciju no priežu skujām (tās, kas neizbira caur sietu, gatavojot pulveri).
  4. Masu uzvāra līdz vārīšanas temperatūrai, tad atdzesē līdz 70 °C temperatūrai, izkāš caur sietu un lej trauciņos. Liek ledusskapī, lai atdziest.
  5. Pagatavo brūkleņu gēlu. Uzvāra brūkleņu sulu ar želejcukuru, atdzesē, sablendē ar pāris pilieniem ūdens, līdz iegūst spīdīgu masu, un ar šo gēlu dekorē desertu.
  6. Pagatavo melleņu stiklu. Melleņu sulu vāra kopā ar cukuru, līdz masa ir kļuvusi bieza. Tad to izlej uz cepamā papīra, pagaida, kad atdziest, un veido dažādas formas vai lauž gabalos, lai liktu virsū uz deserta.
  7. Pasniedzot desertu, pa virsu kaisa priežu pulveri un liek ogas.

 

Komentāri: