Priežu pumpuru etiķī marinētas rudens saknes

Viegla
ilgāk par 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 350 ml baltvīna etiķa
  • 350 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote priežu pumpuru
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 liels burkāns
  • 1 selerijas sakne
  • 1 kālis

Pagatavošana

  1. Burkānu, kāli un selerijas sakni nomizo un sagriež plānās šķēlītēs ar nazi vai mandolīnu.
  2. Kārto sterilizētā burkā, lai tā būtu līdz augšai pilna.
  3. Katlā liek visas marinādes sastāvdaļas, un karsē uz vidējas uguns. Kad tā sāk vārīties, pārlej to dārzeņiem. Pusstundu patur, tad aizskrūvē vāku. Garšos labi jau nākamajā dienā, bet vēl labāk pēc nedēļas. Uzglabā ledusskapī.