POPKORNA VISTA

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 180 g panko rīvmaizes
  • eļļa cepšanai (optimāli 2 litri)

 

MARINĀDEI

  • 300 ml paniņu
  • sula no ½ citrona
  • 1 tējkarote kurkumas pulvera
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu

½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Vistas fileju sagriež vidēji mazos, popkorna izmēra gabaliņos un liek bļodā ar visām garšvielām marinēties uz 1 stundu.
  2. Katlā sakarsē eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Eļļu lej ne vairāk par 2/3 no katla, lai izvairītos no pārvārīšanās pāri.
  3. Vistas gabaliņus ņem no marinādes un apviļā no visām pusēm panko rīvmaizē.
  4. Liek cepties pa 6–10 gabaliņiem (atkarībā no katla izmēra).
  5. Kad gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni, tos ņem ārā no eļļas un liek uz metāla restītēm vai papīra dvieļa notecināt lieko eļļu. Darbību atkārto, līdz viss ir izcepts.
  6. Pasniedz ar iecienītāko uzkodu vai BBQ mērci.