Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Polentas pica ar gailenēm un bekonu
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Picas pamatnei ne vienmēr ir jābūt tradicionāli gatavotai no miltiem. Šoreiz piedāvājam veselīgāku alternatīvu ar Latvijā maz pazīstamo polentu.
Sastāvdaļas
2 glāzes ūdens
1 tējkarote majorāna
2 tējkarotes olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
¾ glāzes polentas
1 zariņš svaiga timiāna
200 g gaileņu
150 g bekona
5 ķiršu tomātiņi
2 ēdamkarotes pesto
100 g Parmas siera
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pagatavo polentu. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli un majorānu. Visu laiku uzmanīgi maisot, ieber ūdenī polentu un uzbriedina to.
Izmantojot virtuves lāpstiņu, polentas masu ieklāj tortes formā, kas ietaukota ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Formu novieto uz 30 minūtēm atdzesēties ledusskapī.
Pēc atdzesēšanas polentu liek sakarsētajā krāsnī un cep 40 minūtes, kamēr pamatne kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
Uz pannas olīveļļā apcep strēmelītēs sagrieztu bekonu un sēnes. Pievieno timiānu.
Uz polentas picas pamatnes klāj pesto, pāri kārto bekonu un sēnes un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Dekorē ar plānām Parmas siera šķēlītēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: