Polentas pica ar gailenēm un bekonu

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Picas pamatnei ne vienmēr ir jābūt tradicionāli gatavotai no miltiem. Šoreiz piedāvājam veselīgāku alternatīvu ar Latvijā maz pazīstamo polentu.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes ūdens
  • 1 tējkarote majorāna
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • ¾ glāzes polentas
  • 1 zariņš svaiga timiāna
  • 200 g gaileņu
  • 150 g bekona
  • 5 ķiršu tomātiņi
  • 2 ēdamkarotes pesto
  • 100 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pagatavo polentu. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli un majorānu. Visu laiku uzmanīgi maisot, ieber ūdenī polentu un uzbriedina to.
  2. Izmantojot virtuves lāpstiņu, polentas masu ieklāj tortes formā, kas ietaukota ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Formu novieto uz 30 minūtēm atdzesēties ledusskapī.
  3. Pēc atdzesēšanas polentu liek sakarsētajā krāsnī un cep 40 minūtes, kamēr pamatne kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
  4. Uz pannas olīveļļā apcep strēmelītēs sagrieztu bekonu un sēnes. Pievieno timiānu.
  5. Uz polentas picas pamatnes klāj pesto, pāri kārto bekonu un sēnes un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Dekorē ar plānām Parmas siera šķēlītēm.

Komentāri: