Polenta ar riekstu sviestu un ogām

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

  • 100 ml ūdens
  • 150 ml auzu piena
  • 50 g polentas
  • 1 ēdamkarote mandeļu sviesta (vai cita riekstu sviesta)
  • 1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa
  • sauja ogu vai augļu pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Katliņā lej ūdeni un auzu pienu un vāra, līdz šķidrums uzvārījies. Nogriež uguni uz mazāku un lēnām katliņā ieber polentu, nemitīgi maisot ar dakšiņu.
  2. Polentu vāra uz mazas uguns un turpina visu laiku aktīvi maisīt apmēram 5 minūtes. Ja polenta liekas par sausu, pievieno vēl mazliet šķidruma.
  3. Nogriež uguni, uzliek katliņam vāku un ļauj polentai pastāvēt vēl 5 minūtes.
  4. Pasniedz ar riekstu sviestu, kļavu sīrupu un ogām vai augļiem.

Komentāri: