Polārmaizes kārtojums

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Polārmaize ir labs skandināvu izgudrojums. No šīs maizes ir ērti un viegli pagatavot sviestmaizes, tās ir plānas, un, veidojot sendviču, to ir viegli apēst. Mūsmājās šī ir vienīgā gaišā maize, ko meita vēlas ēst. Polārmaizi var iegādāties gan no kviešu, gan rudzu miltiem ceptu. Vislabākā uzglabāšana – hermētiski slēgtā iepakojumā un ledusskapī. Ļoti labi var turēt saldētavā, ledusskapī vai istabas temperatūrā tā atkūst ātri un ir ļoti garda.

Sastāvdaļas

  • polārmaizes šķēles
  • svaigais krēmsiers
  • svaigi gurķi
  • siera šķēles
  • tītara fileja
  • olīveļļa vai kokosriekstu eļļa
  • spinātu vai rukolas lapas

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo tītara fileju, ko apcep zeltaini brūnu pannā ar olīveļļu vai kokosriekstu eļļu. Kad tītara fileja ir apcepusies, pievieno ūdeni un sautē, līdz gaļa ir mīksta (tas neaizņem ilgu laiku).
  2. Kad tītars gatavs un mazliet atdzisis, to saplucina vai sagriež plānās šķēlēs.
  3. Trīs polārmaizes šķēles apsmērē ar svaigo krēmsieru.
  4. Uz pirmās maizes liek zaļumus, plāni sagrieztu svaigo gurķi un siera šķēli. Tad liek nākamo maizes kārtu, uz kuras liek tītara fileju, gurķi, sieru un zaļumus. Nobeidz ar maizes šķēli.