Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Plūmju un šokolādes cepumi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
200 g kviešu miltu (var izmantot bezglutēna miltus)
60 ml auzu piena
1 ēdamkarote sojas margarīna (var izmantot kokosriekstu eļļu)
2 ēdamkarotes tumšā muskovado cukura
maza šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
250 g žāvētu mīksto plūmju
80 g tumšās šokolādes
1 tējkarote kanēļa
2 ēdamkarotes auzu piena
2 ēdamkarotes miltu veltnēšanai
30 g tumšās šokolādes glazūrai
1 ēdamkarote eļļas cepumu apsmērēšanai
Pagatavošana
Pagatavo pildījumu. Smalki sakapā žāvētās plūmes un tumšo šokolādi, pievieno auzu pienu un kanēli un kārtīgi samaisa, lai masa būtu viendabīga.
Pagatavo mīklu. Cukuru ar margarīnu kārtīgi samaisa (var izmantot mikseri). Margarīna masai pievieno auzu pienu un miltus, visu kārtīgi samaisa un izmīca. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm.
Kad mīkla atpūtusies, to sadala 3–4 pikās. Mīklas gabalu izrullē kvadrāta vai taisnstūra formā un ar nazi sadala mazākos, apmēram 8 x 8 cm lielos kvadrātos. Mīklas kvadrātos liek apmēram ½ ēdamkarotes plūmju masas, un salipina kopā visus četrus mīklas galus.
Izveidotos cepumus apsmērē ar eļļu un liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 15–20 minūtēm.
Gatavos cepumus atdzesē un pāri pārlej nedaudz izkausētas šokolādes.
Mīklai nācās likt 6ēdamkarotes kokosriekstu eļļas un 4ēdamkarotes auzu piena, lai vispār būtu iespēja izveidot kaut ko, kas kopā turas. No uzrādītā daudzuma sanāca 23 cepumu. Kokosriekstu eļļu pirms mīklas veidošanas ieteicams pasildīt! Kopumā gardi, bet lūdzu precizējiet recepti!
Mīklai nācās likt 6ēdamkarotes kokosriekstu eļļas un 4ēdamkarotes auzu piena, lai vispār būtu iespēja izveidot kaut ko, kas kopā turas. No uzrādītā daudzuma sanāca 23 cepumu. Kokosriekstu eļļu pirms mīklas veidošanas ieteicams pasildīt! Kopumā gardi, bet lūdzu precizējiet recepti!