Plūmju un šokolādes cepumi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu (var izmantot bezglutēna miltus)
  • 60 ml auzu piena
  • 1 ēdamkarote sojas margarīna (var izmantot kokosriekstu eļļu)
  • 2 ēdamkarotes tumšā muskovado cukura
  • maza šķipsniņa sāls

 

PILDĪJUMAM

  • 250 g žāvētu mīksto plūmju
  • 80 g tumšās šokolādes
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 ēdamkarotes auzu piena

 

  • 2 ēdamkarotes miltu veltnēšanai
  • 30 g tumšās šokolādes glazūrai
  • 1 ēdamkarote eļļas cepumu apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo pildījumu. Smalki sakapā žāvētās plūmes un tumšo šokolādi, pievieno auzu pienu un kanēli un kārtīgi samaisa, lai masa būtu viendabīga.
  2. Pagatavo mīklu. Cukuru ar margarīnu kārtīgi samaisa (var izmantot mikseri). Margarīna masai pievieno auzu pienu un miltus, visu kārtīgi samaisa un izmīca. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm.
  3. Kad mīkla atpūtusies, to sadala 3–4 pikās. Mīklas gabalu izrullē kvadrāta vai taisnstūra formā un ar nazi sadala mazākos, apmēram 8 x 8 cm lielos kvadrātos. Mīklas kvadrātos liek apmēram ½ ēdamkarotes plūmju masas, un salipina kopā visus četrus mīklas galus.
  4. Izveidotos cepumus apsmērē ar eļļu un liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 15–20 minūtēm.
  5. Gatavos cepumus atdzesē un pāri pārlej nedaudz izkausētas šokolādes.

Komentāri:

  • Marta saka:

    Mīklai nācās likt 6ēdamkarotes kokosriekstu eļļas un 4ēdamkarotes auzu piena, lai vispār būtu iespēja izveidot kaut ko, kas kopā turas. No uzrādītā daudzuma sanāca 23 cepumu. Kokosriekstu eļļu pirms mīklas veidošanas ieteicams pasildīt! Kopumā gardi, bet lūdzu precizējiet recepti!