PLŪMJU PLĀTSMAIZE

Viegla
līdz 1 h
10 personām

Plātsmaizes, manuprāt, ir viens īpaši demokrātisks ēdiens – visbiežāk visas pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas jau atrodamas virtuvē, un tomēr, ja arī kāda no tām nav pa rokai, to iespējams aizstāt ar kādu citu, kā arī, ja plūmes neiet pie sirds, plātsmaizi var gatavot no āboliem un otrādi. Arī plātsmaižu izmēri piemērojami kā lielam draugu pulkam, tā arī vienam vienīgam ēdājam, tāpēc, ņemot vērā, ka rudens mūs lutina ar ogu un augļu ražu, šis būs īstais laiks kādai plātsmaizei.

Sastāvdaļas

  • 140 g kviešu miltu
  • 140 g cukura
  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 8–10 tumšās plūmes
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura pārkaisīšanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Sviestu ar cukuru sakuļ gaisīgā masā, pievieno olas un vaniļas ekstraktu, tad, lēnām darbinot mikseri, pievieno miltus.
  2. Mīklu izlīdzina ar sviestu ieziestā apmēram 24 cm/dm lielā cepamajā formā.
  3. Mīklas virspusē kārto uz pusēm pārgrieztas plūmes bez kauliņiem, tās pārber ar brūno cukuru, pannu liek līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 20 minūtes.

Komentāri: