Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Plucinātas cūkgaļas burgers ar BBQ mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
Sulīga cūkgaļa, kraukšķīgi salāti un mērce kā pati pilnība – ideāls burgers vasaras dārza ballītei! Ja vēlies izbaudīt autentisku ASV burgeri, šis ir īstais!
Sastāvdaļas
GAĻAI:
1 kg cūkgaļas lāpstiņas bez kaula un ādas
2 tējkarotes brūnā cukura
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
½ tējkarotes asās paprikas pulvera
1 tējkarote ķiploku pulvera
½ tējkarotes maltu piparu
1 tējkarote sāls
100 ml ābolu sulas
SALĀTIEM:
½ jaunā kāposta
½ sarkanā kāposta
1 ābols
1 burkāns
4 ēdamkarotes majonēzes
2 tējkarotes sinepju
1 laims
BURGERAM:
4 brioša maizītes
“Spilva” BBQ mērce ar medu
“Spilva” marinēti gurķi šķēlēs
Pagatavošana
Gaļu vislabāk iemarinēt iepriekšējā dienā. Gaļas gabalu apviļā garšvielās, apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj marinēties uz 2 stundām vai uz nakti.
Gaļu liek cepamajā traukā, pielej ābolu sulu, trauku nosedz ar foliju, un gaļu cep 150 ºC temperatūrā 2 stundas. Pēc tam noņem foliju, apgriež gaļu otrādi un cep vēl 1 stundu.
Gaļu saplucina ar dakšām, pievieno 200 g BBQ mērces un samaisa.
Pagatavo salātus. Bļodā liek smalki sagrieztus kāpostus, ābolu un sarīvētu burkānu. Pievieno majonēzi, sinepes, laima sulu, un visu kārtīgi samaisa.
Uz grila vai pannas uzsilda burgeru maizītes no augšas un apakšas.
Maizītes apakšai uzsmērē BBQ mērci, liek plucināto cūkgaļu, tad salātus, marinētu gurķu šķēles, un noslēdz ar maizīti, kas apsmērēta no apakšas ar BBQ mērci.
Komentāri: