Plaucētas pīles olas

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Nomizo un sarīvē kartupeļus un burkānus. Veido pankūkas, ko cep augu eļļā, līdz tās ir kraukšķīgas.
  2. Olu dzeltenumiem pievieno zaļo mērci, sojas mērci, citronu sulu, sinepes, mazliet ūdens.
  3. Katliņā uzvāra ūdeni, nogriež liesmu un liek tajā peldināties pīļu olas 5–6 minūtes, līdz tās ir gatavas.
  4. Pa to laiku izkausē sviestu un, lēnā strūklā kuļot, pievieno olu dzeltenumiem.
  5. Uz ļoti mazas uguns vai bļodiņā virs tvaika peldes, strauji un nepārtraukti kuļot, iebiezina Holandes mērci.
  6. Pakčoju apcep sviestā un noglazē pannā ar mazliet sojas mērces.
  7. Plaucētās olas kārto uz pankūkām, blakus liek pakčoju un pārlej ar Holandes mērci.