Toggle navigation
Izvēlne
Īpašie piedāvājumi
Receptes
Brokastis
Cepumi
Deserti
Dzērieni
Ēdieni Cepeškrāsnī
Grilējam
Konservējumi un mērces
Kūkas
Pamatēdieni
Picas un maizes
Piedevas pie pamatēdiena
Pīrāgi un sacepumi
Salāti
Sautējumi
Uzkodas
Vakariņas
Viegla ēdienreize
Zivis
Zupas
Video receptes
Interesanti
Veikals
Veikals
Žurnāli
Grāmatas
Mēs
Par mums
Kontakti
Autori
Raidījumi
Raidījumi
Grila Duelis
Visi pie galda
Izaicinām Šefpavāru
Meistarklases
Autors:
Uģis Veits
Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Plaucētas pīles olas
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo un sarīvē kartupeļus un burkānus. Veido pankūkas, ko cep augu eļļā, līdz tās ir kraukšķīgas.
Olu dzeltenumiem pievieno zaļo mērci, sojas mērci, citronu sulu, sinepes, mazliet ūdens.
Katliņā uzvāra ūdeni, nogriež liesmu un liek tajā peldināties pīļu olas 5–6 minūtes, līdz tās ir gatavas.
Pa to laiku izkausē sviestu un, lēnā strūklā kuļot, pievieno olu dzeltenumiem.
Uz ļoti mazas uguns vai bļodiņā virs tvaika peldes, strauji un nepārtraukti kuļot, iebiezina Holandes mērci.
Pakčoju apcep sviestā un noglazē pannā ar mazliet sojas mērces.
Plaucētās olas kārto uz pankūkām, blakus liek pakčoju un pārlej ar Holandes mērci.
Jūs varētu interesēt
Rudzu formas maize ar liellopu cepeti
Zemeņu krēms ar vaniļas mērci
Komentāri:
Jūsu komentārs
Vārds (obligāts)
E-pasts (nerādīsim) (obligāts)
Nospiediet šeit, lai atceltu atbildi.
Komentāri: