Plaucētas olas

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
1 personām

Plaucēšana ir ļoti delikāts veids, kā pagatavot olas un palutināt sevi ar īpašākām brokastīm. Maigi tekošs, zeltains dzeltenums un krēmīgs baltums ir tieši tas, kas piestāv apkraukšķinātai maizītei un dārzeņiem. Šo rakstot, pat siekalas saskrēja mutē! Pagatavo plaucētās olas arī Tu un palutini sevi ar izcilām brokastīm!

Sastāvdaļas

Piedevas, protams, var būt daudz un dažādas, tomēr vienmēr ieteiktu likt klāt:

  • sviestā vai olīveļļa apceptu maizīti,
  • zaļumus  – dīgstus, lociņus, baziliku utt.,
  • bekonu, šķiņķi vai lasi,
  • mana mīļākā piedeva – tomātu salsa. Tie ir nelielos kubiņos sagriezti tomāti ar pētersīļiem, sīpoliņu, sāli, pipariem un nedaudz olīveļļas,
  • svaigus salātus – rukolu, spinātus utt.

Pagatavošana

  1. Izvēlies katlu ar augstām malām un liec vārīties ūdeni.
  2. Nav nepieciešams ūdenim pievienot sāli, etiķi vai citas piedevas.
  3. Sagatavo mazu sietiņu. Katru olu iesit sietiņā, lai notek liekais olbaltums, kas rada bardaku katlā un izjauc skaistās olas efektu. Kad liekais olbaltums notecējis, olu no sietiņa ielej mazā bļodiņā.
  4. Kad ūdens ir sasniedzis vārīšanās temperatūru, samazini uguni uz mazu, lai katlā būtu tikai mikroskopiski burbulīši.
  5. Ja vāri vienu vai divas olas, tad ieteiktu ar karoti ūdenī iegriezt virpulīti un tajā ielaist sagatavoto olu. Ja gatavo vairāk, tad tās vienkārši lēnām ielaid ūdenī un vāri 3–3,5 minūtes, lai iegūtu olu ar mīkstu dzeltenumu.