Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Plānās pankūkas ar vaniļas mērci un meža ogām
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
Pankūkām:
500 ml piena
250 g miltu
3 olas
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Vaniļas krēmam:
200 ml saldā krējuma
3 olu dzeltenumi
50 g cukura
50 g sviesta
1 vaniļas pāksts
meža ogas pasniegšanai
Pagatavošana
Pagatavo pankūku mīklu. Bļodā liek olas, cukuru, sāli un miltus. Samaisa, līdz izveidojas viendabīga, bieza masa bez kunkuļiem.
Pamazām pievieno pienu, visu laiku maisot, lai neizveidotos kunkuļi. Kad mīkla samaisīta, to atstāj nostāvēties uz 20 minūtēm.
Tikmēr pagatavo krēmu. Nelielā katliņā liek sildīties saldo krējumu. Pārgriež vaniļas pāksti un pievieno to saldajam krējumam, apmaisa tikai nedaudz.
Tikmēr bļodā liek olu dzeltenumus kopā ar cukuru un puto ar rokas putojamo slotiņu. Kad krējums sāk vārīties, to ņem nost no karstuma un mazā strūkliņā, turpinot putot, lej klāt olu masai. Nepielej visu uzreiz, bet pamazām.
Kad viss krējums pievienots, bļodas saturu lej atpakaļ katliņā un uz vidējas uguns karsē, turpinot maisīt. Silda līdz brīdim, kad mērce nedaudz sabiezējusi. Ņem to nost no uguns, pievieno vēsu sviestu un maisa, līdz tas pilnībā izkusis.
Pankūkas cep, kā ierasts. Lej uz sakarsētas pannas kausiņu ar mīklu un cep no abām pusēm, līdz pankūkas ir zeltaini brūnas. Lai panāktu tām kraukšķīgas maliņas, uz pannas malām ik pa brīdim uzpilina pilīti eļļas.
Pankūkas pasniedz, bagātīgi pārlietas ar vaniļas mērci un pārbērtas ar meža ogām.
Komentāri: