Plānās pankūkas ar skābenēm ar diļļu un piparmētru mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Man patīk cept pankūkas, mīklai pievienojot ko klāt. Reizēm pievienoju zaļumus, jo tā sanāk garšīgas sāļās pankūkas. Pievienojot pankūku mīklai sakapātas skābenes, kad nu vairs tiešām nezināt, kur tās likt, padarīsiet ierastās pankūkas mazliet neparastākas. Gatavas papildiniet ar svaigu krējuma mērci un visu citu, ko sirds kāro.

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • 500 ml piena
  • 100–150 g sakapātu skābeņu
  • 60 g kausēta sviesta
  • krietna šķipsna sāls
  • extra virgin olīveļļa cepšanai
  • skābais krējums
  • piparmētras
  • dilles
  • sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ olas ar sāli, pievieno pienu un labi samaisa. Pamazām piesijā klāt miltus, labi tos iemaisot, lai neveidojas kunkuļi.
  2. Izkausē uz pannas sviestu. Kad tas kūstot sāk mazliet karamelizēties un palikt zeltaini brūns (dedzināts sviests), pievieno to pankūku mīklai.
  3. Ļauj tai atpūsties ledusskapī 20 minūtes. Tikmēr sakapā skābenes. Pirms cepšanas tās pievieno pankūku mīklai un labi iemaisa.
  4. Pannu uzkarsē, iesmērē ar taukvielām, un cep plānās pankūkas kā ierasts.
  5. Kad pankūkas gatavas, sagatavo mērci. Ārkārtīgi vienkārši. Sakapā labu sauju diļļu, mazliet mazāk svaigu piparmētru un pievieno krējumam. Pievieno šķipsniņu sāls un nogaršo.