PLAKANMAIZE AR MENCAS FILEJU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Pica vai plakanmaize. It kā divas dažādas lietas, bet, tam pieejot vienkārši, ir vajadzīga rauga mīkla un laba zivs, kā arī dārzeņi un zaļumi, lai tas viss kopā garšotu labi. Netipisks ēdiens, bet ļoti laba izvēle piknikiem un pasākumiem, kur ir bagātīgs skaits ēdāju. Ja blakus ir dažādas mērces, tad vēl jo labāk.

Sastāvdaļas

  • apmēram 300–400 g rauga mīklas (var izmantot arī īsto picas mīklu)
  • 2 Oscarsfish mencas filejas, sagrieztas gabalos
  • 200 g Lapzemes siera
  • 1 saldais kartupelis
  • ½ fenheļa
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1–2 kartupeļi (jaunie)
  • salātu lapas
  • olīveļļa un sāls
  • izteiksmīgas garšas olīveļļa

Pagatavošana

  1. Vispirms izrullē mīklu, sadursta to ar dakšiņu, lai tā cepoties pārāk daudz nepūšas. Mīklu pārsmērē ar olīveļļu un mazliet pārkaisa ar rupjo sāli.
  2. Uz mīklas liek iepriekš sagrieztus un uz pannas olīveļļā viegli apceptus dārzeņus – fenheli, saldo kartupeli, sarkano sīpolu un kartupeļus.
  3. Picu liek krāsnī, kas sakarsēta līdz 190 ºC temperatūrai. Cep, līdz mīkla paliek zeltaini brūna un dārzeņi kļūst vēl mīkstāki.
  4. Paver krāsni, un plakanmaizei pa virsu liek mencas filejas gabalus un Lapzemes sieru. Cep, līdz zivs ir gatava – apmēram 7–10 minūtes, jo zivs pagatavojas ļoti ātri.
  5. Kad maize gatava, mazliet pārlej ar svaigu un izteiksmīgu olīveļļu un uzliek zaļumus. Lauž vēl siltu un ēd.

Komentāri:

Jūsu komentārs: