PĪTĀ PESTO MAIZE

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 380 g kviešu miltu
  • 7 g (1 paciņa) Dr. Oetker rauga
  • 220 ml piena istabas temperatūrā
  • 70 ml remdena ūdens
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 ola

+ 180 g bazilika pesto un 50 g smalki rīvēta Parmas tipa siera pildījumam

+ sviests cepamās pannas ieziešanai pirms cepšanas

+ ola maizes apziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Bļodā lej pienu un ūdeni, pievieno olu, raugu, cukuru un sāli, apmaisa, tad pievieno miltus, un ķepīgo mīklu mīca 10–15 minūtes, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Tad saveļ bumā, liek bļodā, to pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj uzrūgt 40 minūtes.
  2. Mīklu liek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē 30 x 40 cm liela izmēra taisnstūrī.
  3. Taisnstūri vienmērīgi pārklāj ar pesto, pārber ar rīvētu sieru, atstājot apmēram 1,5 cm no garākās malas bez pildījuma.
  4. Taisnstūri rullē no vienas garākās malas uz otru virzienā uz to, kas ir bez pildījuma, tad mīklas maliņu kārtīgi piespiež mīklas rullītim.
  5. Ar asu nazi mīklas rullīti gareniski pārgriež uz pusēm, tad abas daļas novieto ar pildījuma pusi uz augšu un 3–4 reizes tās savstarpēji sakrusto, tad liek taisnstūra formā, kas iepriekš ieziesta ar sviestu.
  6. Mīklu atkārti uzraudzē 2 stundas, tad pārziež ar sakultu olu. Maizi cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes.