Pīrādziņi ar malto gaļu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

20 pīrādziņiem

  • 260 g kviešu miltu
  • 210 ml silta piena
  • 30 ml eļļas
  • 20 g cukura
  • 7 g sausā rauga
  • šķipsna sāls

Pildījumam:

  • 250 g maltās gaļas
  • 100 g žāvēta cauraudzīša
  • 1 sīpols
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • ola pīrādziņu apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. ļodā sajauc pusi siltā piena ar cukuru un sauso raugu, apmaisa un ļauj raugam atdzīvoties 10 minūtes.
  2. Kad raugs nedaudz saburbuļojies, turpat bļodā pievieno atlikušo pienu, miltus, eļļu un sāli. Mīklu mīca vismaz 10 minūtes, lai pīrāgi pēc tam būtu mīksti un gaisīgi. Mīkla būs ķepīga, tā tam ir jābūt, vairāk miltus pievienot nav vajadzīgs.
  3. Kad mīkla samīcīta, izveido mīklas bumbu, to pārliek tīrā bļodā, pārklāj ar dvielīti un siltā vietā atstāj uzrūgt 1 stundu.
  4. Tikmēr pagatavo pildījumu. Sīpolu smalki sagriež, liek sakarsētā panna ar nedaudz eļļas, cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno gabaliņos sagrieztu žāvēto gaļu, nedaudz apcep. Tad pievieno malto gaļu, sāli un maltus melnos piparus. Cep, līdz maltā gaļa gatava.
  5. Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz saplacina, izņem no bļodas un uz miltiem nokaisītas virsmas izrullē.
  6. Mīklas malā liek 1 tējkaroti pildījuma, pārloka mīklu un ar glāzes palīdzību izspiež pīrādziņu.
  7. Pīrāgus liek uz cepamās pannas, atkārtoti uzraudzē 15 minūtes, tad apziež ar sakultu olu un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, kamēr tie kļuvuši zeltaini brūni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: