Piparmētru panna cotta

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

1 litrs saldā krējuma

6 ēdamkarotes cukura

7 tējkarotes želatīna

pāris pilienu zaļās pārtikas krāsvielas

½ tējkarotes piparmētru ekstrakta

20 g svaigu piparmētru

200 g kazeņu pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā ar saldo krējumu liek piparmētras un uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
  2. Iemaisa pārtikas krāsvielu un piparmētru ekstraktu.
  3. Tikmēr 1 ēdamkarotē ūdens uzbriedina želatīnu.
  4. Saldo krējumu izkāš cauri sietam, lai nepaliek piparmētru daļiņas, un tajā izšķīdina uzbriedināto želatīnu.
  5. Gatavo masu lej stikla trauciņos, porciju skaits atkarīgs no trauciņu izmēra.
  6. Trauciņus liek ledusskapī un ļauj masai sastingt vismaz 4 stundas.
  7. Pasniedz ar svaigām kazenēm.