Piparkūku saldējums

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g saldā krējuma
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • miziņa no ½ apelsīna
  • 2 tējkarotes malta ingvera
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • ½ tējkarotes maltu krustnagliņu

Pagatavošana

  1. Iebiezinātajam pienam pievieno garšvielas.
  2. Atsevišķā bļodā puto saldo krējumu. Kad tas ir pārvērties par mākoņiem, iecilā iebiezināto pienu ar garšvielām un zemesriekstu sviestu.
  3. Masu lej 20 x 20 cm lielā vai lielākā traukā un liek saldētavā. Ik pa 30 minūtēm līdz 1 stundai apmaisa saldējumu ar putojamo slotiņu vai, ja nebaidieties no kristāliņiem, atstāj saldējumu uz nakti sasalt.

Komentāri: