Biskvītam:
300 g kviešu miltu
1 tējkarote sodas
1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
1 ēdamkarote malta ingvera
1 tējkarote kanēļa
½ tējkarotes maltu krustnagliņu
½ tējkarotes sāls
3 olas
200 g gaiši brūnā cukura
160 g iesala
112 g eļļas
120 g kefīra
120 g skābā krējuma
Apelsīnu krēmam:
500 g maskarpones siera
200 g skābā krējuma 25 %
100 g pūdercukura
300 g apelsīnu
rozmarīns, kaltēti apelsīni dekoram
1. Bļodā sasver miltus, sodu, cepamo pulveri, ingveru, kanēli, krustnagliņas un sāli. Izmaisa.
2. Atsevišķā bļodā sasver iesalu, cukuru un eļļu. Samaisa līdz viendabīgai masai. Pievieno olas, skābo krējumu un kefīru un samaisa līdz viendabīgai masai.
3. Vairākās daļās pievieno miltu maisījumu. Izmaisa.
4. Masu sadala 3 vienādās daļās (385 g) un liek 20 cm/dm formās ar cepamo papīru.
5. Katru biskvītu cep 20 minūtes līdz 175 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Izņem no krāsns un atdzesē istabas temperatūrā, līdz biskvīts pilnīgi atdzisis.
6. Pagatavo krēmu. Bļodā liek maskarpones sieru kopā ar pūdercukura un apelsīnu mizu. Izspiež sulu no ½ apelsīna, ko pievieno krēmam. Saputo līdz viendabīgai masai.
7. Pievieno skābo krējumu un puto, līdz izveidojies gaisīgs krēms.
8. Kad biskvīti atdzisuši, sāk veidot kūku.
9. Uz kūkas pamatnes liek pirmo biskvītu, pa virsu liek ceturto daļu apelsīnu krēma. Atkārto šo ar visiem biskvītiem. Atlikušo krēmu apsmērē apkārt visai kūkai.
10. Dekorē ar rozmarīna zariņiem un kaltētiem apelsīniem.
Labdien!
Trīsreiz lasu recepti un nesaprotu – kam vajadzīgi 300 grami apelsīnu, ja sulu izspiež no apelsīna puses?
Varbūt vērts likt receptē uzreiz kaut kādu mililitru daudzumu svaigi spiestas apelsīnu sulas, nevis šos gramus?