fbpx

Pipargurķīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g mazu gurķīšu (~ 5 cm)

Marinādei

  • 10 smaržīgie pipari (virces)
  • 1 čili pāksts
  • 20 g diļļu
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 4 mazi sīpoli
  • 2–3 krustnagliņas
  • 4 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 0,5 l auksta ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Gurķīšus noskalo un nosusina.
  2. Burciņas un vāciņus izmazgā un noplaucē. Burkās liek dilles un garšvielas, ielej etiķi. Liek gurķīšus.
  3. Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, cukuru un turpina vārīt vēl 3 minūtes. Verdošu pārlej pāri gurķiem. Burkas pasterizē 80 °C temperatūrā – 0,5 l burkas 6 minūtes, 1 l burkas 8 minūtes, 3 l burkas 10 minūtes.
  4. Aizvāko, apgriež burkas ar vāciņu uz leju un patur 1 stundu. Atdzisušas burkas novieto vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: