dažādi sakņaugi – kālis, selerijas sakne, burkāns, sīpols, ķiploks
400 ml pīles buljona
300 g brūkleņu
1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana
Buljonu liek vārīties kopā ar 1 sakapātu burkānu un 1 nelielu kartupeli. Vāra, lai burbuļo, apmēram 30 minūtes, beigās pieber pusi brūkleņu un visu sablendē līdz viendabīgai masai – mērcei. Blendējot pievieno sviestu, lai mērce veidojas krēmīga. Mērci lej atpakaļ katliņā un pieber atlikušās brūklenes. Mērcei klāt var likt sāli, sojas mērci, piparus, tabasko vai ko citu, kas pēc garšas patīk.
Sagriež sakņaugus un cep krāsnī 30 minūtes 200 ºC temperatūrā. Katrai krāsnij gan savi knifi, karstie un aukstie punkti, tāpēc pievērsiet tam uzmanību. Es cepu ar ventilatora funkciju, lai gaiss vienmērīgi cirkulē pa krāsns telpu.
Uz karstas pannas izcep pīles krūtiņu kopumā 8–12 minūtes, ik pa 2 minūtēm apgrozot. Tad atstāj uz salvetes to atpūsties uz 5 minūtēm.
Komentāri: