Pīles fileja ar terijaki BBQ mērcē gatavotiem rabarberiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

1 rabarbera kāts

1 galviņa brokoļa

2 pīles filejas

100 g brūkleņu vai dzērveņu

100 ml Kikkoman terijaki BBQ mērces ar medu

20 ml rabarberu sīrupa

Pagatavošana

  1. Uz grila no abām pusēm apgrilē pīles filejas. Liek apgrilēties arī rabarbera kātu. 
  2. Pīles fileju liek čuguna pannā izsildīties. Klāt liek brokoļa ziedkopas, nelielos gabaliņos sagrieztu rabarberu un sauju brūkleņu vai dzērveņu. Pāri lej BBQ terijaki mērci un rabarberu sīrupu. 
  3. Visu pasautē 5 minūtes, grozot pīli ik pa laikam otrādi, lai izsildās no visām pusēm, noņem no uguns un atstāj atpūsties 5–10 minūtes. Pīli griež gabalos, un lej pāri mērci no pannas. Dekorē ar grilētiem rabarberiem.