Pīle ar pastinaku biezeni

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

Pīlei:

  • 4 pīles krūtiņas
  • ½ čili pipara
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 apelsīns
  • 4 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
  • sula no 1 citrona
  • 1 lauru lapa
  • 30 g sviesta
  • 2 zariņi timiāna

Biezenim:

  • 4 lielas saknes pastinaku
  • 1 liela ķiploka galviņa
  • 1 bumbieris
  • 70 g sviesta
  • 100 g saldā krējuma
  • 4 zariņi timiāna
  • sāls 

Piedevām:

  • 1 tējkarote sviesta
  • 100 g spinātu
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • ½ citrona
  • ½ tējkarotes medus

Pagatavošana

  1. Iemarinē pīles krūtiņas aveņu ievārījumā un citronu sulā. Marinē vismaz 2–3 stundas.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties nomizotus, palielos gabalos sagrieztus pastinakus. Blakus tiem novieto ķiploku, pāri liek timiāna zariņus. Visu apber ar sāli un apslaka ar eļļu. Cep 40 minūtes, kamēr visi dārzeņi mīksti. Pastinakus var arī novārīt sālsūdenī. Tas ir ātrāk, bet nav tik veselīgi.
  3. Katliņā izkausē sviestu un pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu, nomizotu bumbieri. Pievieno nolobītas cepto ķiploku daiviņas, pievieno pastinakus un saldo krējumu. Visu sablendē viendabīgā masā un uzkarsē. Ja masa šķiet pārāk bieza, var pievienot mazliet buljona. Masu izberž caur sietu un pilda konditorejas maisiņā.
  4. Pīles krūtiņas strauji apcep uz sakarsētas pannas izkausētā sviestā 3 minūtes no ādas puses un 6 minūtes no otras puses. Ietin folijā uz 10 minūtēm, lai sasūcas garšas.
  5. Tikmēr pīles taukos pagatavo mērci. Pievieno cukuru, lauru lapu, timiāna zariņus, ļoti smalki sakapātu čili un miziņas un sulu no 1 apelsīna. Visu karsē un maisa, kamēr mērce sabiezē. Izņem garšaugus un pievieno sāli pēc garšas.
  6. Uz pannas izkausē sviestu, un tajā apcep spinātus, pievienojot miziņas un sulu no ½ citrona. Pievieno muskatriekstu un medu, ļaujot tam izkust.
  7. Uz šķīvja kārto katram ēdājam šķēlītēs sagrieztu vienu pīles krūtiņu, kas pārlieta ar mērci. Blakus pasniedz pastinaku biezeni un sautētos spinātus.

 

Komentāri: