Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Pīle ar pastinaku biezeni
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
Pīlei:
4 pīles krūtiņas
½ čili pipara
2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 apelsīns
4 ēdamkarotes aveņu ievārījuma
sula no 1 citrona
1 lauru lapa
30 g sviesta
2 zariņi timiāna
Biezenim:
4 lielas saknes pastinaku
1 liela ķiploka galviņa
1 bumbieris
70 g sviesta
100 g saldā krējuma
4 zariņi timiāna
sāls
Piedevām:
1 tējkarote sviesta
100 g spinātu
šķipsniņa malta muskatrieksta
½ citrona
½ tējkarotes medus
Pagatavošana
Iemarinē pīles krūtiņas aveņu ievārījumā un citronu sulā. Marinē vismaz 2–3 stundas.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties nomizotus, palielos gabalos sagrieztus pastinakus. Blakus tiem novieto ķiploku, pāri liek timiāna zariņus. Visu apber ar sāli un apslaka ar eļļu. Cep 40 minūtes, kamēr visi dārzeņi mīksti. Pastinakus var arī novārīt sālsūdenī. Tas ir ātrāk, bet nav tik veselīgi.
Katliņā izkausē sviestu un pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu, nomizotu bumbieri. Pievieno nolobītas cepto ķiploku daiviņas, pievieno pastinakus un saldo krējumu. Visu sablendē viendabīgā masā un uzkarsē. Ja masa šķiet pārāk bieza, var pievienot mazliet buljona. Masu izberž caur sietu un pilda konditorejas maisiņā.
Pīles krūtiņas strauji apcep uz sakarsētas pannas izkausētā sviestā 3 minūtes no ādas puses un 6 minūtes no otras puses. Ietin folijā uz 10 minūtēm, lai sasūcas garšas.
Tikmēr pīles taukos pagatavo mērci. Pievieno cukuru, lauru lapu, timiāna zariņus, ļoti smalki sakapātu čili un miziņas un sulu no 1 apelsīna. Visu karsē un maisa, kamēr mērce sabiezē. Izņem garšaugus un pievieno sāli pēc garšas.
Uz pannas izkausē sviestu, un tajā apcep spinātus, pievienojot miziņas un sulu no ½ citrona. Pievieno muskatriekstu un medu, ļaujot tam izkust.
Uz šķīvja kārto katram ēdājam šķēlītēs sagrieztu vienu pīles krūtiņu, kas pārlieta ar mērci. Blakus pasniedz pastinaku biezeni un sautētos spinātus.
Vēlētos uzzināt, kur var nopirkt pastinakus? gandrīz visos veikalos neatradu,
Nesen pasūtīju svaigi.lv