Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Pildīts saldais kartupelis
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Saldie kartupeļi man ļoti garšo. Parasti tos vienkārši izcepu krāsnī un ēdu kā piedevu pie gaļas vai cepu plācenīšus. Šādi pagatavoti, tie ir ļoti gardi, bet ar laiku apnīk. Tāpēc izdomāju apvienot visu vienā ēdienā. Sanāca ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas
2 lieli vai 4 vidēji saldie kartupeļi
60 g spinātu
½ tējkarotes Kajenas piparu (ja nepatīk asums, var mazāk)
2 laimi
2 tējkarotes cukura
2 ēdamkarotes asi saldās čili mērces
1 ola
100g krēmsiera
3 atkauloti vistu šķiņķīši
1 tējkarote malta kumīna un koriandra sēklu maisījuma
neliels saišķītis svaiga koriandra
eļļa cepšanai (labi piestāvēs kokosriekstu eļļa)
sāls pēc garšas
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C temperatūrai. Saldos kartupeļus kārtīgi notīra, bet nemizo. Sagriež tos uz pusēm, ar nazi nedaudz iedur to centrā. Apsāla un cep krāsnī ~ 1 stundu, kamēr tie kļuvuši mīksti.
Sagatavo pildījumu. Vistu šķiņķīšus sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz pannas, pievieno stienīšos sagrieztu papriku un apcep.
Pannas saturam pievieno garšvielas, saldo čili mērci un cukuru, karsējot ļauj garšām sajaukties, īsi pirms gatavošanas beigām pievieno spinātus, sulu no 2 laimiem un miziņas no 1 laima.
Krēmsieru sakuļ kopā ar vienu olu, līdz izveidojusies šķidra, krēmīga masa.
Kad kartupeļi izcepušies, izveido tādu kā iedobīti un tajā lej krēmsiera pildījumu, pāri liek uz pannas sacepto gaļas maisījumu, piepilda kartupeļus un uz brīdi vēl mazliet ieliek krāsnī, lai visas sastāvdaļas ir karstas.
Pasniedz karstus, pārkaisītus ar svaigu sakapātu koriandru.
Komentāri: