Pildīts saldais kartupelis

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Saldie kartupeļi man ļoti garšo. Parasti tos vienkārši izcepu krāsnī un ēdu kā piedevu pie gaļas vai cepu plācenīšus. Šādi pagatavoti, tie ir ļoti gardi, bet ar laiku apnīk. Tāpēc izdomāju apvienot visu vienā ēdienā. Sanāca ļoti garšīgi!

Sastāvdaļas

  • 2 lieli vai 4 vidēji saldie kartupeļi
  • 60 g spinātu
  • ½ tējkarotes Kajenas piparu (ja nepatīk asums, var mazāk)
  • 2 laimi
  • 2 tējkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes asi saldās čili mērces
  • 1 ola
  • 100g krēmsiera
  • 3 atkauloti vistu šķiņķīši
  • 1 tējkarote malta kumīna un koriandra sēklu maisījuma
  • neliels saišķītis svaiga koriandra
  • eļļa cepšanai (labi piestāvēs kokosriekstu eļļa)
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C temperatūrai. Saldos kartupeļus kārtīgi notīra, bet nemizo. Sagriež tos uz pusēm, ar nazi nedaudz iedur to centrā. Apsāla un cep krāsnī ~ 1 stundu, kamēr tie kļuvuši mīksti.
  2. Sagatavo pildījumu. Vistu šķiņķīšus sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz pannas, pievieno stienīšos sagrieztu papriku un apcep.
  3. Pannas saturam pievieno garšvielas, saldo čili mērci un cukuru, karsējot ļauj garšām sajaukties, īsi pirms gatavošanas beigām pievieno spinātus, sulu no 2 laimiem un miziņas no 1 laima.
  4. Krēmsieru sakuļ kopā ar vienu olu, līdz izveidojusies šķidra, krēmīga masa.
  5. Kad kartupeļi izcepušies, izveido tādu kā iedobīti un tajā lej krēmsiera pildījumu, pāri liek uz pannas sacepto gaļas maisījumu, piepilda kartupeļus un uz brīdi vēl mazliet ieliek krāsnī, lai visas sastāvdaļas ir karstas.
  6. Pasniedz karstus, pārkaisītus ar svaigu sakapātu koriandru.