Pildīto ābolu siera kūkas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

200 g krēmsiera

1 ēdamkarote kanēļa

60 g cukura

2 olas

70 g skābā krējuma

6 vidēji āboli

rieksti dekorēšanai

 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai.
  2. Ābolos ar karoti izgreb vidū caurumu tā, lai paliek vismaz 0,5 cm biezas maliņas.
  3. Bļodā samaisa krēmsieru kopā ar cukuru un kanēli. Pievieno olas un krējumu un vēl nedaudz pamaisa.
  4. Gatavo masu lej ābolos. Liek tos uz cepamās pannas un cep krāsnī 25–30 minūtes vai kamēr siera kūkas masa sarecējusi. Pēc cepšanas mazliet atdzesē un apber ar grauzdētiem riekstiem.