Pildītie virtuļi

Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 14 g sausā rauga
  • 200 ml silta piena (40 ºC temperatūrā)
  • 1 tējkarote cukura
  • 350 g miltu
  • 75 g baltā cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 olu dzeltenumi

Fritēšanai:

  • 1 litrs zemesriekstu eļļas

Šokolādes pildījumam:

  • 1 ola
  • 160 g saldā krējuma
  • 70 g piena
  • 150 g šokolādes

Šokolādes glazūrai:

  • 175 g pūdercukura
  • 25 g kakao pulvera
  • 4 ēdamkarotes ūdens

Baltā pūdercukura glazūrai:

  • 200 g pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Pagatavo virtuļu mīklu. Siltā pienā iemaisa cukuru un raugu. Bļodiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 15–20 minūtēm uzrūgt. Tikmēr sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, pievieno tām olu dzeltenumus un uzrūgušo rauga un piena masu. Visu kārtīgi samaisa, līdz iegūta mīklai līdzīga konsistence. Mīklu mīca 10–15 minūtes. Kad mīkla gatava, liek to traukā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Atstāj siltā vietā uzrūgt uz 1 stundu.
  2. Pēc uzrūgšanas mīklu izrullē apmēram 1,5–2 mm biezumā un izgriež ar apaļo formu mīklas ripas. Izklāj uz paplātes un ļauj mīklai 30 minūtes atkārtoti uzrūgt.
  3. Virtuļus fritē eļļā 160 ºC temperatūrā 2–3 minūtes, līdz virtuļi ir zeltaini brūni.
  4. Pagatavo šokolādes pildījumu. Katlā kopā uzvāra pienu un saldo krējumu un maisot iejauc to sakultā olā. Siltajā masā izkausē šokolādi un liek atdzesēties ledusskapī. Pēc tam pilda konditorejas maisā un pilda virtuļos. Virtuļus var pildīt arī ar biezu zemeņu vai aveņu ievārījumu, tāpat izmantojot konditorejas maisiņu.
  5. Virtuļus dekorē ar glazūru pēc izvēlies. Šokolādes glazūrai pūdercukuru sajauc ar kakao, lēnām maisa, pievienojot ūdeni, līdz iegūta bieza masa. Pūdercukura glazūrai pūdercukuru lēnām maisa, pievienojot ūdeni, līdz iegūta bieza masa. Var pievienot pārtikas krāsvielas. Glazūrai ļauj atdzist un sastingt aptuveni 20 minūtes.

Komentāri: