Pildītie kabači tomātos

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Mūsu mājās nekad nav tā, ka kabačus nav, kur likt, jo tie visiem garšo. Šī nu ir recepte, kas latviešiem mazāk zināma, bet tikpat garda. Un, protams – ātra, jo visu izdara cepeškrāsns.

Sastāvdaļas

1–2 nelieli kabači

300 g jauktas maltās gaļas

sauja rozīņu

1 kg tomātu

buntīte timiāna

 

5 daiviņas ķiploku

1 ēdamkarote sāls

1 ēdamkarote cukura

½ tējkarotes kanēļa

svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kabačus sagriež gabalos un izdobj mīkstumu.
  2. Malto gaļu liek bļodā. Kabaču mīkstumu sakapā un pievieno maltajai gaļai. Tāpat smalki sakapā 3 daiviņas ķiploku un pievieno maltajai gaļai, pieliek arī sāli, rozīnes, kanēli un svaigi maltus melnos piparus, un visu samīca kopā. Iegūto masu pilda izdobtajos kabacīšos.
  3. Tomātus noblanšē, lai noņemtu mizas, un sagriež mazos gabaliņos. Atlikušās ķiploku daiviņas un timiānu sakapā un pievieno tomātiem. Visu samaisa kopā ar sāli un timiānu un ber pannā.
  4. Kabačus izvieto tomātiem pa vidu, un visu liek krāsnī 200 ºC temperatūrā. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz gaļa izcepusies, kabači mīksti un tomāti pārvērtušies sulīgā mērcē.

Komentāri: