Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Pildīti kartupeļi ar spinātiem un sieru
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
50 g spinātu
1 ola
100 g siera
50 g majonēzes
sāls un pipari pēc garšas
400 g skābā krējuma (25 %)
bunte zaļumu
1 tējkarote ķiploku pulvera
Pagatavošana
Kartupeļus novāra sālsūdenī, līdz to vidus ir gandrīz mīksts. Atdzesē, pārgriež uz pusēm un izgrebj vidu.
Izgrebto kartupeļu masu sasmalcina, sajauc ar sakapātiem spinātiem, olu, sarīvētu sieru, majonēzi un garšvielām. Samaisa viendabīgā masā un pilda kartupeļos.
Kartupeļus bagātīgi ieziež ar kausētu sviestu vai eļļu.
Liek uz pannas un cep 180 ºC temperatūrā grila režīmā 15 minūtes, līdz siers ir zeltaini brūns.
Pusi krējuma sablendē ar zaļumiem un pēc tam samaisa ar atlikušo krējumu un garšvielām.
Komentāri: