Pildīti kartupeļi ar spinātiem un sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 lieli kartupeļi

50 g spinātu

1 ola

100 g siera

50 g majonēzes

sāls un pipari pēc garšas

400 g skābā krējuma (25 %)

bunte zaļumu

1 tējkarote ķiploku pulvera

Pagatavošana

  1. Kartupeļus novāra sālsūdenī, līdz to vidus ir gandrīz mīksts. Atdzesē, pārgriež uz pusēm un izgrebj vidu.
  2. Izgrebto kartupeļu masu sasmalcina, sajauc ar sakapātiem spinātiem, olu, sarīvētu sieru, majonēzi un garšvielām. Samaisa viendabīgā masā un pilda kartupeļos.
  3. Kartupeļus bagātīgi ieziež ar kausētu sviestu vai eļļu.
  4. Liek uz pannas un cep 180 ºC temperatūrā grila režīmā 15 minūtes, līdz siers ir zeltaini brūns.
  5. Pusi krējuma sablendē ar zaļumiem un pēc tam samaisa ar atlikušo krējumu un garšvielām.