Pildītas sēnītes

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

Pirmajai variācijai:

  • 12 lieli šampinjoni
  • 100 g fetas siera
  • 50 g cietā tipa siera
  • 50 g bazilika pesto

Otrajai variācijai:

  • 12 lieli šampinjoni
  • 4 bekona šķēlītes (50 g)
  • 12 paipalu oliņas
  • 4 kaltēti tomāti eļļā
  • 50 g cietā tipa siera

Pagatavošana

  1. Sēnītēm izlauž kātiņus un izgrebj “vēderiņus”.
  2. Pirmajai variācijai sarīvē cieto sieru. Ar karotīti katrā sēnītē liek ½ tējkaroti bazilika pesto, tad fetas sieru un pa virsu pārkaisa nedaudz rīvētu cieto sieru.
  3. Otrajai variācijai bekonu sagriež gareniski 3 strēmelēs. Kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos – katru tomātiņu 3 daļās. Katrā sēnītē ieloka vienu bekona strēmeli un ieliek vienu tomāta gabaliņu. Virsū liek vai nu izvārītu nomizotu paipalu oliņu, vai arī iesit jēlu paipalu oliņu. Pārkaisa ar cieto sieru.
  4. Cep cepeškrāsnī ~ 15–20 minūtes, kamēr sēnītes brūnas un siers izkusis.