Pildītas olas ar kūpinātu lasi, diļļu majonēzi un sarkanajiem ikriem

Viegla
līdz 30 min
5 personām

Sastāvdaļas

  • 10 olas
  • 100 g kūpināta laša
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 tējkarote kaperu
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 140 ml augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes svaiga krēmsiera
  • 100 g sarkano ikru

Pagatavošana

  1. Liek 9 istabas temperatūras olas vārīties verdošā ūdenī 8–9 minūtes. Kad olas gatvas, pārgriež tās uz pusēm un izņem dzeltenumus, liek tos bļodā.
  2. Dilles notīra no kātiņiem, pievieno kaperus, sinepes, citronu sulu un smalki sakapātu ķiploka daiviņu, pievieno 1 olas dzeltenumu un kuļ ar rokas blenderi, lēnām pievienojot eļļu, līdz iegūta viendabīga diļļu majonēze.
  3. Majonēzi pievieno olu dzeltenumiem, pievieno arī sakapātu lasi un svaigo krēmsieru. Visu samīca ar dakšiņu un pilda atpakaļ olu baltumos.
  4. Pa virsu liek sarkano ikrus un pasniedz.