Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Pildītas olas ar kūpinātu lasi, diļļu majonēzi un sarkanajiem ikriem
Viegla
līdz 30 min
5 personām
Sastāvdaļas
10 olas
100 g kūpināta laša
1 buntīte diļļu
1 tējkarote kaperu
1 tējkarote Dižonas sinepju
1 tējkarote citronu sulas
1 daiviņa ķiploka
140 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes svaiga krēmsiera
100 g sarkano ikru
Pagatavošana
Liek 9 istabas temperatūras olas vārīties verdošā ūdenī 8–9 minūtes. Kad olas gatvas, pārgriež tās uz pusēm un izņem dzeltenumus, liek tos bļodā.
Dilles notīra no kātiņiem, pievieno kaperus, sinepes, citronu sulu un smalki sakapātu ķiploka daiviņu, pievieno 1 olas dzeltenumu un kuļ ar rokas blenderi, lēnām pievienojot eļļu, līdz iegūta viendabīga diļļu majonēze.
Majonēzi pievieno olu dzeltenumiem, pievieno arī sakapātu lasi un svaigo krēmsieru. Visu samīca ar dakšiņu un pilda atpakaļ olu baltumos.
Komentāri: