Šajā receptē izbaudiet ļoti kvalitatīvu un augstvērtīgu zivi – pikšas fileju ar aromātisku tomātu un mandeļu mērci. Gatavojot mērces un piedevas zivīm, galvenais ir nepārspīlēt ar garšvielām, lai tās nenomāktu zivs garšu.
Mērcei:
Pagatavo mērci: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Paprikas un tomātus noskalo un nosusina. Folijā ietin paprikas, tomātus un sīpolu ar visu mizu. Aiztin ciet un liek cepeškrāsnī uz ~ 40 minūtēm cepties. Uz sakarsētas, tīras pannas apgrauzdē mandeles.
Pēc ~ 40 minūtēm foliju attin vaļā un atdzesē dārzeņus. Kad tie ir atdzisuši, novelk miziņas un liek virtuves kombainā vai blendera krūzē.
Pievieno iepriekš apgrauzdētās mandeles.
Pievieno maizes šķēli, cukuru, etiķi, eļļu, baziliku.
Pieber šķipsniņu sāls, piparus un visu sakuļ viendabīgā masā.
Zivi sadala porciju gabaliņos. Rīvmaizei pievieno šķipsniņu sāls, piparus un muskatriekstu.
Olas iesit lēzenā šķīvī un sakuļ ar dakšu.
Uzkarsē pannā eļļu. Zivs gabaliņus apvārta olā, tad rīvmaizē un cep no visām pusēm zeltainus. Zivi cep ~ 12 minūtes no katras puses.
Uz katra porciju šķīvja uzliek nedaudz mērces un tajā “iesēdina” pikšas gabaliņu. Pasniedz, dekorētu ar bazilika lapiņām.
Komentāri: