Pikšas burgeri

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

Burgeru kotletei:

  • 400 g pikšas smalkmasas
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 ml piena
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta, sāls, malti melnie pipari eļļa
  • grila paplāte

Pārējās sastāvdaļas:

  • 4 rudzu rikas
  • 4 lielas salātlapas
  • 2 marinēti gurķi
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • 4 šķēles siera (~ 100 g)
  • 4 ēdamkarotes krējuma
  • buntīte diļļu
  • sāls

Pagatavošana

1. Pikšas smalkmasu liek palielā bļodā. Pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku.

2. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes, pievieno šķipsniņu muskatrieksta. Maisījumu pievieno zivs smalkmasai.

3. Turpat pielej pienu un visu labi samīca. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

4. Ņem 2 saujas sagatavotās pikšu kotlešmasas un ar mitrām rokām veido iegarenus, plakanus kukulīšus.

5. Kukulīšus kārto uz grila restītēm, kas saspiežamas kopā, lai burgerus būtu viegli apcept no abām pusēm. Grila restes pirms tam ieziež ar eļļu, lai masa neliptu klāt. Burgerus grilē uz ļoti mērenas liesmas. Kad burgeri no abām pusēm apcepti, tiem pāri pārliek biezu šķēli siera un pacep vēl 1-2 minūtes, lai siers pakūst.

6. Kamēr burgeri cepas, tosterī vai uz grila apgrauzdē maizes rikas. Marinētu gurķi, tomātu un sīpolu sagriež šķēlēs.

7. Sagatavo mērci, samaisot krējumu ar sasmalcinātām dillēm un šķipsniņu sāls.

8. Kārto burgera maizi. Uz apakšējās rikas liek salātlapu, uz tās tomātu un sīpolu ripas un 1 ēdamkaroti mērces, tad zivs kotleti ar sieru, uz tās gurķa šķēles un 1 ēdamkaroti mērces. Visu pabeidz ar otru maizes riku.

9. Pasniedz uzreiz nekavējoties, kamēr burgera kotlete vēl karsta.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikšas smalkmasu liek palielā bļodā. Pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku.

 

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes, pievieno šķipsniņu muskatrieksta. Maisījumu pievieno zivs smalkmasai.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turpat pielej pienu un visu labi samīca. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

 

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ņem 2 saujas sagatavotās pikšu kotlešmasas un ar mitrām rokām veido iegarenus, plakanus kukulīšus.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kukulīšus kārto uz grila restītēm, kas saspiežamas kopā, lai burgerus būtu viegli apcept no abām pusēm. Grila restes pirms tam ieziež ar eļļu, lai masa neliptu klāt. Burgerus grilē uz ļoti mērenas liesmas. Kad burgeri no abām pusēm apcepti, tiem pāri pārliek biezu šķēli siera un pacep vēl 1-2 minūtes, lai siers pakūst.

 

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamēr burgeri cepas, tosterī vai uz grila apgrauzdē maizes rikas. Marinētu gurķi, tomātu un sīpolu sagriež šķēlēs.

 

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo mērci, samaisot krējumu ar sasmalcinātām dillēm un šķipsniņu sāls.

 

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārto burgera maizi. Uz apakšējās rikas liek salātlapu, uz tās tomātu un sīpolu ripas un 1 ēdamkaroti mērces, tad zivs kotleti ar sieru, uz tās gurķa šķēles un 1 ēdamkaroti mērces. Visu pabeidz ar otru maizes riku.

 

9. pagatavošanas solis
Piksas-burgeri-9. FOTO NO WEB

Pasniedz uzreiz nekavējoties, kamēr burgera kotlete vēl karsta.