Piko de gajo salsa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli avokado (3 krēmam, 1 sagriezts gabaliņos)
  • 1 mango
  • 300g zemenes
  • aveņu etiķis – pāris ēdamkarotes
  • 1 ēd.k. medus
  • liela bunte kinzas
  • bunte piparmētras
  • čili pipars
  • 2 laimi
  • sāls
  • 200g garneles
  • ķipolka daiviņa
  • pētersīļi- maza bunte
  • 2 apelsīni
  • 4 gb. mazas tortiljas

Pagatavošana

  1. Garneles samarinē ar apelsīnu un garšaugiem – kādas 15-25 min. un tad sacep uz pannas.
  2. 3 avokado saspaida ar dakšiņu – pievieno laimu un sāli pēc garšas.
  3. Salsas sastāvdaļas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar ēdamkaroti laima sulu un aveņu etiķi, pievieno medu pēc garšas, izbalansējot saldumu/skābumu. Piekapā klāt garšaugus, bet zemenes pievieno tieši pirms pasniegšanas.
  4. 4 tortiljas pannā apcep no abām pusēm – liek virsū avokado krēmu, tad salsu un pa virsu garneles un vēl zaļumus dekoram, ietin un ēd.

Komentāri: