Pikantas laša un avokado rīspapīra kabatiņas ar ponzu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g laša filejas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 sīpolloki
  • 2 avokado
  • salātlapas
  • 8–10 rīspapīra plāksnes
  • 100 ml sezama eļļas
  • 100 g sezama sēkliņu
  • ponzu mērce pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Laša fileju sagriež kumosa izmēra gabaliņos un aplej ar sojas mērci. Liek ledusskapī uz vismaz 10 minūtēm.
  2. Sagatavo lēzenu trauku ar ūdeni, un sagriež pārējās sastāvdaļas.
  3. Katru rīspapīra loksni iemērc ūdenī un liek uz koka dēlīša.
  4. Uz tā kārto avokado, lasi, salātlapu un lokus.
  5. Aizloka ciet, sarullē un iemērc sezama sēkliņās ar to pusi, kurā ir lasis.
  6. Pannā uzkarsē sezama eļļu un liek cepties rullīšus ar sezamā izvārtīto pusi uz leju.
  7. Cep aptuveni 1–2 minūtes no katras puses, līdz rīspapīrs kļuvis zeltains un kraukšķīgs.
  8. Pasniedz ar ponzu mērci.