Pikantais zemesriekstu un saldo kartupeļu sautējums
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 sīpols
4 daiviņas ķiploku
2 mazi čili pipars
4 ēdamkarotes eļļas cepšanai
1/2 tējkarote malta ingvera
1 tējkarote malta kanēļa
1 tējkarote kumīna sēklu
½ tējkarote kurkumas
2 nelieli saldaie kartupeļi
4 ēdamkarotes tomātu pastas
1,5 l dārzeņu buljona vai ūdens
5 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
sula no ½ citrona
sāls
PASNIEGŠANAI:
200 g brūno rīsu
sauja svaiga koriandra lapiņu
4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
sauja grauzdētu sālītu zemesriekstu
Pagatavošana
Sīpolu, ķiplokus un čili sakapā un cep katlā sakarsētā eļļā 7 minūtes. Tad pievieno garšvielas un maisot cep vēl 1 minūti.
Saldo kartupeli nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno tos katlā kopā ar tomātu pastu un samaisa.
Pamazām pievieno buljonu – sāk ar 200 ml buljona un sautē, līdz šķidrums ir uzsūcies (apmēram 5 minūtes). Tad pamazām pievieno vēl buljonu un sautē, līdz saldie kartupeļi ir mīksti (kopā apmēram 25 minūtes).
Sautējumā iemaisa zemesriekstu sviestu, citronu sulu un sāli. Ja sautējums liekas par biezu, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens.
Sautējumu pasniedz ar vārītiem brūnajiem rīsiem, svaigu koriandru, bezpiedevu jogurtu un pārkaisa ar grauzdētiem zemesriekstiem.
Komentāri: