fbpx

Pikantais zemesriekstu un saldo kartupeļu sautējums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 mazs čili pipars
  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • ½ tējkarotes Sonnentor malta ingvera
  • ½ tējkarotes Sonnentor malta kanēļa
  • 1 tējkarote Sonnentor kumīna sēklu
  • ½ tējkarotes Sonnentor kurkumas
  • 1 saldais kartupelis
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 700 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • sula no ½ citrona
  • šķipsna sāls

 

PASNIEGŠANAI:

  • 100 g Rapunzel brūno rīsu
  • sauja svaiga koriandra lapiņu
  • 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • sauja grauzdētu sālītu zemesriekstu

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un čili sakapā un cep katlā sakarsētā eļļā 7 minūtes. Tad pievieno garšvielas un maisot cep vēl 1 minūti.
  2. Saldo kartupeli nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno tos katlā kopā ar tomātu pastu un samaisa.
  3. Pamazām pievieno buljonu – sāk ar 200 ml buljona un sautē, līdz šķidrums ir uzsūcies (apmēram 5 minūtes). Tad pamazām pievieno vēl buljonu un sautē, līdz saldie kartupeļi ir mīksti (kopā apmēram 25 minūtes).
  4. Sautējumā iemaisa zemesriekstu sviestu, citronu sulu un sāli. Ja sautējums liekas par biezu, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens.
  5. Sautējumu pasniedz ar vārītiem brūnajiem rīsiem, svaigu koriandru, bezpiedevu jogurtu un pārkaisa ar grauzdētiem zemesriekstiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: