Pikantais zemesriekstu un saldo kartupeļu sautējums

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 2 mazi čili pipars
  • 4 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • 1/2 tējkarote malta ingvera
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote kumīna sēklu
  • ½ tējkarote kurkumas
  • 2 nelieli saldaie kartupeļi
  • 4 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1,5 l dārzeņu buljona vai ūdens
  • 5 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • sula no ½ citrona
  • sāls

PASNIEGŠANAI:

  • 200 g brūno rīsu
  • sauja svaiga koriandra lapiņu
  • 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • sauja grauzdētu sālītu zemesriekstu

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un čili sakapā un cep katlā sakarsētā eļļā 7 minūtes. Tad pievieno garšvielas un maisot cep vēl 1 minūti.
  2. Saldo kartupeli nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno tos katlā kopā ar tomātu pastu un samaisa.
  3. Pamazām pievieno buljonu – sāk ar 200 ml buljona un sautē, līdz šķidrums ir uzsūcies (apmēram 5 minūtes). Tad pamazām pievieno vēl buljonu un sautē, līdz saldie kartupeļi ir mīksti (kopā apmēram 25 minūtes).
  4. Sautējumā iemaisa zemesriekstu sviestu, citronu sulu un sāli. Ja sautējums liekas par biezu, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens.
  5. Sautējumu pasniedz ar vārītiem brūnajiem rīsiem, svaigu koriandru, bezpiedevu jogurtu un pārkaisa ar grauzdētiem zemesriekstiem.