400 g bundžiņa turku zirņu, 240 g notecinātu un noskalotu
½ tējkarotes sāls
1–2 ēdamkarotes ūdens
pitas maizīte
Pagatavošana
Blenderī liek tahini pastu un citronu sulu un blendē ~ 1 minūti. Pievieno olīveļļu, pētersīļus, kinzu, halapenjo piparus, lokus, ķiplokus un sāli, blendē ~ 1 minūti, līdz masa ir viendabīga.
Pievieno turku zirņus un blendē ~ 1–2 minūtes, līdz humusam ir bieza un viendabīga tekstūra. Ja humuss ir par biezu, pamazām pievieno 1–2 ēdamkarotes ūdens, līdz masa ir vēlamajā konsistencē.
Humusu liek bļodiņā, pāri pārlej nedaudz olīveļļas un uzber sakapātos lociņus. Bauda ar grilētām pitas maizītēm. Humusu var glabāt ledusskapī plastmasas trauciņā ar vāku vēl nedēļu.
Komentāri: