Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Pikantais zaļais humuss
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
55 g tahini pastas
sula no 1 liela citrona
2 ēdamkarotes olīveļļas
25 g svaigu pētersīļu
25 g svaigas kinzas
3 halapenjo pipari, bez sēklām un kāta
5 loki + vēl pāris servēšanai
2 daiviņas ķiploku
400 g bundžiņa turku zirņu, 240 g notecinātu un noskalotu
½ tējkarotes sāls
1–2 ēdamkarotes ūdens
pitas maizīte
Pagatavošana
Blenderī liek tahini pastu un citronu sulu un blendē ~ 1 minūti. Pievieno olīveļļu, pētersīļus, kinzu, halapenjo piparus, lokus, ķiplokus un sāli, blendē ~ 1 minūti, līdz masa ir viendabīga.
Pievieno turku zirņus un blendē ~ 1–2 minūtes, līdz humusam ir bieza un viendabīga tekstūra. Ja humuss ir par biezu, pamazām pievieno 1–2 ēdamkarotes ūdens, līdz masa ir vēlamajā konsistencē.
Humusu liek bļodiņā, pāri pārlej nedaudz olīveļļas un uzber sakapātos lociņus. Bauda ar grilētām pitas maizītēm. Humusu var glabāt ledusskapī plastmasas trauciņā ar vāku vēl nedēļu.
Komentāri: