Pikantais zaļais humuss

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 55 g tahini pastas
  • sula no 1 liela citrona
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 25 g svaigu pētersīļu
  • 25 g svaigas kinzas
  • 3 halapenjo pipari, bez sēklām un kāta
  • 5 loki + vēl pāris servēšanai
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 400 g bundžiņa turku zirņu, 240 g notecinātu un noskalotu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1–2 ēdamkarotes ūdens
  • pitas maizīte

Pagatavošana

  1. Blenderī liek tahini pastu un citronu sulu un blendē ~ 1 minūti. Pievieno olīveļļu, pētersīļus, kinzu, halapenjo piparus, lokus, ķiplokus un sāli, blendē ~ 1 minūti, līdz masa ir viendabīga.
  2. Pievieno turku zirņus un blendē ~ 1–2 minūtes, līdz humusam ir bieza un viendabīga tekstūra. Ja humuss ir par biezu, pamazām pievieno 1–2 ēdamkarotes ūdens, līdz masa ir vēlamajā konsistencē.
  3. Humusu liek bļodiņā, pāri pārlej nedaudz olīveļļas un uzber sakapātos lociņus. Bauda ar grilētām pitas maizītēm. Humusu var glabāt ledusskapī plastmasas trauciņā ar vāku vēl nedēļu.